Компактні дискові борони KRONOS

28 травень 2019

КРОНОС-6 — КРАЩИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ АГРЕГАТ ДЛЯ ОБРОБКИ ГРУНТУ.
В рамках Міжнародної виставки сільськогосподарської техніки та обладнання «ІнтерАГРО2016», організатори провели конкурс InterAGRO Innovation Award, мета якого, визначити кращі рішення в виробництві техніки і обладнання. Комісія конкурсу, оцінила близько 30 інноваційних рішень в п’яти номінаціях. У номінації «Машини для обробітку грунту і посіву. Інноваційна техніка та обладнання» перемогу здобула дискова борона Кронос-6, виробник — Veles Agro.
Важка компактна дискова борона «Кронос-6», володіє широким спектром застосування, що охоплює обробку стерні, середньоглибинну обробку грунту, передпосівну підготовку, а також оброблення багаторічних трав і покладів.
До особливостей конструкції агрегату, можна віднести:
— Дискові робочі органи змонтовані попарно, на одній пружинній стійці, яка кріпиться до рами на гумовому амортизаторі, завдяки чому, відбуваються нелінійні низькочастотні коливання робочих органів по вертикалі, з амплітудою до 20 мм, і високочастотні по горизонталі, з амплітудою 2‒3 мм;
— диски встановлені на відстані 220 мм, в два ряди, завдяки чому, забезпечується обробка грунту одним диском шириною 110 мм, що дозволяє гарантувати 100% підрізання і формування рівного дна обробки, навіть у важких умовах експлуатації;
— агрегат комплектується оригінальним гумовоклиновим катком закритого типу, який забезпечує якісне поверхневе і підповерхневе ущільнення обробленого шару ґрунту;
— середня глибина обробітку грунту агрегатом, становить 6 см в швидкісному режимі від 7,4 до 14,5 км/год, продуктивність при цьому може становити 4,3‒8,4 га/год, рекомендована потужність трактора дорівнює 230‒250 к.с.
Щодо перемоги в конкурсі InterAGRO Innovation Award заступник комерційного директора з технічних питань компанії «Veles Agro» Віктор Плахотній зазначив, що переможець «Кронос-6» — результат багаторічних наукових досліджень компанії, впровадження кращого світового досвіду та інноваційних рішень в українських реаліях. Дискову борону «Кронос-6» можна сміливо назвати сучасним лущильником, який якісно обробляє грунтову поверхню. Це підтверджується маркетинговими дослідженнями попиту на ринку сільськогосподарської техніки, адже аграрії хочуть застосовувати агрегати, які неглибоко, але якісно обробляли б поверхню грунту. Саме таку машину компанія «Veles Agro» представила на виставці «ІнтерАГРО 2016». У конструюванні цієї борони було застосовано досить багато інноваційних рішень. Тому компанія подала документацію на участь в конкурсі. В результаті проведення заходу, компанія «Велес-Агро» стала єдиним вітчизняним виробником, який отримав нагороду за інноваційні рішення в класі машин для обробки грунту.
Віктор Плахотний також зазначив: "дослідні зразки дискової борони Вже Працюють у полях, зокрема у Вінницькій та Одеській областях. Вони показали доволі хороші результати, якими ми більш ніж задоволені, адже конструкція агрегату була прорахована надійно. Цього року компанія «Велес-Агро» запустила дискову борону «Кронос-6» та ЇЇ модифікації у серійне виробництво ".