Купуй техніку VELES AGRO за державною програмою компенсації

9 квітень 2018

До уваги усіх поціновувачів техніки VELES AGRO!

Відтепер є можливість отримати часткову компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання виробництва

ТОВ «ВЕЛЕС-АГРО ЛТД.».

Групи техніки що приймають участь у програмі компенсації:

Законодавча база: Постановами КМУ № 130, №86 та №106 затверджено програму компенсації 25% (а для невеликих фермерських господарств* — 40%) вартості вітчизняної сільгосптехніки, придбаної у 2018 році.

* фермерські господарства з посівними площами до 500 гектарів та річною виручкою до 15 млн. грн. або кооперативи з посівними площами до 100 гектарів

Розмір компенсації: 25% від суми без ПДВ*.
* довідкова ціна вказана переліку, затвердженому Комісією з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету. Ціна може бути меншою або більшою за зазначену в переліку. У разі, якщо ціна продажу занадто відрізняється від ціни в переліку, банк може відмовити від надання компенсації (деталі можна дізнатися в банку).

Як отримати:
1) вибрати техніку з переліку, згідно якого можна отримати компенсацію (на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України або у виробника чи дилера, що є акредитованим учасником програми);
2) оплатити техніку через державний банк або банк, у статутному капіталі яких 75 і більше відсотків акцій належить державі. На даний момент це наступні банки:

  • АТ «Ощадбанк»
  • ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»
  • АБ «УКРГАЗБАНК»
  • АТ «Укрексімбанк»

3) подати документи до банку;
4) банк подає до Міністерству аграрної політики інформацію щодо коштів, що підлягають частковій компенсації;
5) банк отримує кошти від Міністерства аграрної політики кошти;
6) банк зараховує компенсацію на рахунок клієнта.

Для отримання часткової компенсації сільськогосподарські товаровиробники подають до банку, через який здійснено придбання техніки та обладнання, заявки та підтвердні документи, а саме:

  • заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання*;
  • копію платіжного доручення**;
  • акт приймання-передачі техніки та обладнання (обов’язково з "мокрими” печатками);
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машини (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації);
  • витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності, підтверджений державним реєстратором, що клієнт — не банкрут, а також не знаходиться на стадії ліквідації;
  • довідка, підтверджена ДФС, про відсутність простроченої більше ніж на шість місяців заборгованості перед: державним бюджетом України, пенсійним фондом України, фондами загального обов’язкового державного соціального страхування (Форма Довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України № 567від 10 жовтня 2013 року, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31 жовтня 2013 року за № 1842/24374).
  • згода на розкриття банком Міністерству аграрної політики інформації щодо сільгосптоваровиробника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані***.

* Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних до 1 грудня поточного року, подаються до 5 грудня поточного року за наявності поданих у повному обсязі підтвердних документів. Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних з 1 грудня поточного року, подаються до 1 березня наступного року.
* Форма заявки для отримання часткової компенсації визначається Мінагрополітики.
** Копії подаються до банків разом з оригіналами (копії засвідчуються підписом уповноваженої особи сільгосптоваровиробника).
*** Додаткові умови та деталі у банку.

  • Для отримання додаткової компенсації в розмірі 15% вартості придбаної техніки та обладнання фермерські господарства до 500 гектарів та виручкою до 15 мільйонів гривень або фермерські кооперативи до 100 гектарів додатково подають до банку копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи відповідно до статті 81 Закону України "Про фермерське господарство”).
  • Документи, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою.
  • Заявку на агрокомпенсацію 15%.