У Києві відбулась ХХІХ міжнародна агропромислова виставка «Агро-2017»

19 червень 2017

У Києві відбулась ХХІХ міжнародна агропромислова виставка «Агро-2017», на якій компанія VELES AGRO запропонувала модельний ряд посівної та ґрунтообробної техніки, яка відповідає сучасним вимогам і стандартам якості. Найбільшу увагу до себе привернули компактна дискова борона KRONOS та універсальна дискова борона ZEUS HD. Ці моделі були представлені на ринку ще минулого року, а на цьогорічній виставці VELES AGRO показала модернізовані варіанти моделей.
Універсальна дискова борона ZEUS HD обробляє ґрунт і закриває вологу на глибині від 5 до 22 см, при одночасному внесенні мінеральних добрив (при необхідності). Агрегат має 6 м ширини і майже 10 т ваги; застосовується разом з трактором потужністю 350 к. с. Конструкція борони дозволяє при таких характеристиках споживати мінімум палива — відповідно до результатів тестів, при обробці ґрунту на глибину близько 6 см трактором витрачається не більше 5 л на гектар.
В комплекті із ZEUS HD ідуть дві системи внесення твердих мінеральних добрив — механічною і пневматичною. Механічна складається з 4 бункерів по 500 л; за робочими органами розташовані стійки, які вкладають гранули добрива в ґрунт на глибину до 15 см. У пневматичної конструкції є електропривід, а бункери розміщуються спереду або позаду трактора. Регулюються глибина і ширина захвату, а також кількість внесення добрив.
Борону ZEUS HD можна переобладнати на вертикальний обробіток ґрунту. Для цього на робочих органах замість дисків-ромашки встановлюють турбодиски під кутом 90 градусів. Це зменшує витрати палива і збільшує продуктивність системи.

Компактна дискова борона KRONOS призначена для передпосівного обробітку ґрунту з закриттям вологи на глибині 3‒12 см. На борону можна встановити ножові катки, які подрібнюють великі рештки таких культур, як кукурудза і соняшник. KRONOS можна повноцінно використовувати протягом всього сезону.
Фахівці відмічають стійкість робочих органів, що досягається завдяки гумовим демпферам. Вони пом’якшують коливальні навантаження на раму, підвищують захист від ударів, різноманітних механічних пошкоджень. Конструкція дає невелику амплітуду коливання диска робочого органу, завдяки чому створюється посівне ложе з необхідними характеристиками. Відстань між дисками 22 см, тому борона краще підрізає бур’яни. При цьому вона не забивається пожнивними рештками. На борону встановлений каток, який вирівнює і ущільнює ґрунт під тиском 130 кг на погонний метр.
Представлений на минулорічній виставці агрегат KRONOS шириною захвату 6 метрів був покращений і отримав два додаткові варіанти конфігурації — на 4 і 11 метрів. Причому останній варіант можна переобладнати на 8 метрів.
Слід відзначити, що всі матеріали, які використовуються для виробництва техніки, найвищої якості та відповідають світовим стандартам. Окрім того, завдяки конструкторському рішенню робочі органи не потребують постійного обслуговування та змащування.
VELES AGRO- для тих, хто приймає правильне рішення.

Фотозвіт: